Prima pagina · Administrativ Bisericesc · Anunţuri · Diverse · Fotografii · Contact26 Septembrie 2018
Calendar
Protopopiat
Noutăţi-Ştiri
Activitate
Recomandări
Conferinţă preoţească – 15 octombrie 2009
CulturalJoi, 15 octombrie 2009 în sala de şedinţe a Protopopiatului Ortodox Român din Lugoj s-a desfăşurat conferinţa preoţească din sesiunea de toamnă a acestui an, cu tema „Problemele tinerilor şi implicarea Bisericii în rezolvarea lor”.

După programul obişnuit, la orele 9:30, în biserica „Adormirea Macii Domnului” a fost oficiată o slujbă de Te Deum în prezenţa Preasfinţitului Părinte Paisie Lugojanu, a Preaonoratului Părinte Consilier Sorin Lungoci şi a Preaonoratului Părinte Ioan Cerbu, protopopul Lugojului. A urmat apoi, în sala de şedinţe, conferinţa propriu-zisă, iar în deschiderea ei, P.On.Ioan Cerbu a scos în evidenţă câteva aspecte legate de importanţa implicării preoţilor parohi în catehizarea şi educarea religioasă a tinerilor.

Referatul cu tema mai sus amintită, a fost susţinut de către Preacucernicul Părinte Iosif David, de la parohia Învierea Domnului din Lugoj, după care au urmat luări de cuvânt, din partea preoţilor prezenţi, pe marginea referatului susţinut.
În cuvântul său, Preasfinţia Sa a arătat că pe lângă importanţa educării şi catehizării tinerilor prin diferite mijloace, cel mai important este ca aceştia să fie ţinuţi aproape de biserică şi mai ales să fie împărtăşiţi cu Sfintele Taine prin care lucrează harul Sfântului Duh, ajutându-i astfel să devină membri activi ai Bisericii lui Hristos.

În partea a doua a conferinţei, aşa cum a fost anunţat, s-au ridicat probleme la nivel administrativ –gospodăresc, cu referire specială la situaţia cimitirelor parohiale şi importanţa întreţinerii acestora de către oficiile parohiale. S-a mai atras atenţia, că acolo unde este cazul şi unde cimitirele figurează în cartea funciară a parohiilor, fiind luate în mod abuziv de către autorităţile locale, să se facă demersuri legale din partea parohiei pentru ca acestea să fie retrocedate acesteia.

În cuvântul de final Preasfinţia Sa a transmis din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, gândurile sale de bine şi de sănătate tuturor preoţilor Protopopiatului Lugoj.

Vezi poze