Prima pagina · Administrativ Bisericesc · Anunţuri · Diverse · Fotografii · Contact23 Octombrie 2018
Calendar
Protopopiat
Noutăţi-Ştiri
Activitate
Recomandări
Vizita Nunţiului Apostolic la Lugoj
EvenimenteLa invitaţia Excelenţei Sale, Presfinţitul Alexandru Mesian episcopul greco – catolic al Lugojului, P.On. Ioan Cerbu protopopul Lugojului a participat sâmbătă 10 aprilie a.c. la întâlnirea solemnă cu Mons. Francisco-Javier Lozano, Nunţiul Apostolic în România şi Republica Moldova, ce a avut loc în Catedrala Greco-catolică din Lugoj.

La această întâlnire au mai participat reprezentanţi ai altor culte din oraşul nostru precum şi preoţi din Dieceza Greco-catolică a Lugojului.

În cadrul acesteia s-a săvârşit o scurtă slujbă de Te-Deum, după care Preasfinţitul Alexandru Mesian a mulţumit Excelenţei Sale pentru vizita făcută în Eparhia Lugojului asigurându-l de climatul ecumenic deosebit ce există în oraşul nostru.

La rândul său, Excelenţa Sa Mons. Francisco-Javier Lozano şi-a exprimat bucuria de a fi pentru câteva zile în mijlocul preoţilor şi credincioşilor din Dieceza Greco-Catolică transmiţând totodată, tuturor celor prezenţi, binecuvântarea Sfântului Părinte Papa Benedict al XVI-lea.

Din partea celorlalte culte prezente la eveniment, a luat cuvântul P.On. Ioan Cerbu protopopul Lugojului care a vorbit despre bucuria Învierii dublată de bucuria întâlnirii şi comuniunii dintre reprezentanţii cultelor din oraş şi Excelenţa Sa Mons. Francisco-Javier Lozano.

În încheiere, s-a intonat de către toţi cei prezenţi Troparul Învierii „Hristos a înviat”.

Poze