Prima pagina · Administrativ Bisericesc · Anunţuri · Diverse · Fotografii · Contact23 Octombrie 2018
Calendar
Protopopiat
Noutăţi-Ştiri
Activitate
Recomandări
Hramul bisericii ucrainene din Lugoj
EvenimenteCredincioşii ucraineni din Lugoj au sărbătorit duminică, 25 iulie, hramul Bisericii „Sfântul Volodemer” din municipiul de pe Timiş. Cu acest prilej, credincioşii ucraineni au aniversat şi 20 de ani de la înfiinţarea Parohiei Ortodoxe Ucrainene din Lugoj.

Ceremonia a debutat, la ora 9,30, cu întâmpinarea ierarhului şi a continuat cu Sfânta Liturghie oficiată, în limbile română şi ucraineană, de un sobor de preoţi şi diaconi, în frunte cu P.S. Paisie Lugojanul, episcopul vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, P.On. Ilie Albiciuc, protopopul ortodox ucrainean de Lugoj, P.On. Ioan Cerbu, protopopul Lugojului, în prezenţa vicarului general Ioan Piţura, conducătorul Vicariatului Ortodox Ucrainean din România.

La această mare sărbătoare au participat preşedinţii Uniunii Ucrainenilor din România şi din Banat, lideri şi întreaga comunitate ucraineană din zona Lugojului, oameni de afaceri, precum şi reprezentanţi ai administraţiei locale şi ai celorlalte culte din municipiu.

La final, aşa cum este tradiţia, a fost înconjurată biserica şi săvârşite pomeniri pentru ctitorii şi binefăcătorii bisericii, după care, fanfara din municipiul Lugoj a susţinut un scurt program muzical în parcul de lângă biserică.