Prima pagina · Administrativ Bisericesc · Anunţuri · Diverse · Fotografii · Contact23 Octombrie 2018
Calendar
Protopopiat
Noutăţi-Ştiri
Activitate
Recomandări
Binecuvântarea bisericii din Sinersig
EvenimenteDuminică 26 septembrie a.c. a avut loc binecuvântarea lucrărilor de reparaţii exterioare la biserica parohiei Sinersig, protopopiatul Lugoj.

Slujba de binecuvântare şi Sfânta Liturghie arhierească, au fost oficiate de către Preasfinţitul Paisie Lugojanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, alături de un sobor de preoţi în frunte cu P.On. Ioan Cerbu, protopopul Lugojului.

Începând cu ora 9:00 ierarhul a fost întâmpinat în faţa bisericii de către soborul de preoţi şi credincioşii parohiei, iar în cuvântul de bun venit, P.On. Ioan Cerbu a reamintit de vizitele chiriarhale de-a lungul timpului, efectuate de către ierarhii bănăţeni în această parohie, ultima fiind vizita Înaltpreasfinţitului Dr. Nicolae Corneanu Mitropolitul Banatului în urmă cu 40 de ani.

A urmat slujba de binecuvântare a bisericii şi Sfânta Liturghie. În cadrul acesteia Preacucernicul Părinte Nicolae Ciucure a primit distincţia de iconom, în semn de apreciere pentru rodnica sa activitate depusă în slujba Bisericii şi a credincioşilor parohiei păstorite de sfinţia sa.
Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Grupul Teoforos, format din studenţi ai Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Timişoara şi de corul parohiei Sinersig.

Din soborul de preoţi au făcut parte: Pr. Nicolae Ciucure - parohia Sinersig, Pr. Gheorghe Luminosu –parohia Silagiu, Pr. Ioan Şandru –parohia Balinţ, Pr. Ionuţ Bărburescu – parohia Ficătari, Pr. Valentin Voicu – parohia Hezeriş, Pr. Andi Valeriu Pop – parohia Boldur şi diaconii Eugen Babescu, Marius Covaci şi Cristian Cerbu.

La finalul Sfintei Liturghii preotul paroh a mulţumit Preasfinţiei Sale pentru faptul că a binevoit să binecuvinteze biserica şi lucrările ce s-au efectuat aici, preoţilor prezenţi la eveniment precum şi credincioşilor parohiei Sinersig care au contribuit fiecare la realizările ce s-au făcut la biserică.

Vezi poze