Prima pagina · Administrativ Bisericesc · Anunţuri · Diverse · Fotografii · Contact23 Octombrie 2018
Calendar
Protopopiat
Noutăţi-Ştiri
Activitate
Recomandări
Slujiri de praznicul Sfântului Nicolae
EvenimenteDuminică 5 decembrie, în ajunul praznicului Sfântului Nicolae, în biserica parohiei Belinţ a fost săvârşită Taina Sfântului Maslu. Data respectivă a coincis şi cu calendarul întrunirilor pe grupe de parohii din Protopopiatul Lugoj.

Soborul de preoţi, în frunte cu P.On. Ioan Cerbu, a fost format din: Pr. Daniel Otescu – preot paroh, Pr. Vasile Dărăbanţu – parohia Babşa, Pr. Constantin Cocioba – parohia Şanoviţa, Pr. Adrian Avram – parohia Sâlha, Pr. Petru Pereş – parohia Gruni şi diac. Cristian Cerbu – parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Lugoj.

La final a urmat obişnuitul cuvânt de învăţătură rostit de P.On. Ioan Cerbu, după care cuvântul de mulţumire al părintelui Daniel Otescu, adresat atât preoţilor cât şi credincioşilor prezenţi la sfânta biserică.

În ziua praznicului Sfântului Nicolae, începând cu orele 15:00 în biserica parohiei Târgovişte, protopopiatul Lugoj a fost săvârşită, de asemenea, Taina Sfântului Maslu la care au participat P.On. Ioan Cerbu, Pr. Ioan Stoiţa – preot paroh, Pr. Vasile Dărăbanţu şi diac. Cristian Cerbu.

Răspunsurile la strană au fost date de către un grup de tineri studenţi ai Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Timişoara.

Aşa cum prevede rânduiala, la sfârşitul slujbei, credincioşii au fost unşi cu untdelemnul sfinţit în cadrul Tainei Sfântului Maslu, de preoţii slujitori.

Vezi poze