Prima pagina · Administrativ Bisericesc · Anunţuri · Diverse · Fotografii · Contact26 Septembrie 2018
Calendar
Protopopiat
Noutăţi-Ştiri
Activitate
Recomandări
Conferinţă preoţească
Cultural Luni 6 iunie a.c. la sediul Protopopiatului Ortodox Român din Lugoj a avut loc conferinţa preoţească la care a participat Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul Episcop – vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, însoţit fiind de Preacucernicul Părinte Marius Sfercoci, Inspector eparhial.

Lucrările conferinţei au debutat cu săvârşirea unei slujbe de Te-Deum în Biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Lugoj, în cadrul căreia Preacucernicul Părinte Petru Pârvoni de la parohia Herendeşti a ţinut un cuvânt de învăţătură.

Începând cu ora 10:00 în sala de şedinţe a Protopopiatului s-au desfăşurat lucrările propriu-zise ale conferinţei. Cuvântul de deschidere i-a aparţinut P.On. Ioan Cerbu protopopul Lugojului care a adresat un cuvânt de bun venit oaspeţilor de la Centrul eparhial, după care Preacucernicul Părinte Ionuţ Furdean de la parohia Jdioara a fost invitat să prezinte referatul cu tema: „Taina Sfântului Botez şi a Sfintei Cununii în Biserica Ortodoxă”. Au urmat apoi luări de cuvânt din partea preoţilor prezenţi, care au evidenţiat mai mult aspectul practic al acestor Taine şi problemele cu care se confruntă la ora actuală slujitorii bisericeşti, în vederea modului de aplicare a acestora.

În partea a doua a conferinţei, Preacucernicul Părinte Inspector Marius Sfercoci a dat citire actului Sfântului Sinod cu nr.3885 din 23 mai a.c., apoi au fost luate în discuţie probleme curente de ordin administrativ, precum şi modul de gestionare corectă a bunurilor parohiei.


La final Preasfinţia Sa Paisie Lugojanul a mulţumit preoţilor pentru prestaţia adusă în cadrul conferinţei preoţeşti, transmiţând totodată cuvânt de arhierească binecuvântare din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului.