Prima pagina · Administrativ Bisericesc · Anunţuri · Diverse · Fotografii · Contact23 Octombrie 2018
Calendar
Protopopiat
Noutăţi-Ştiri
Activitate
Recomandări
A doua zi de Crăciun la Lugoj - 26 dec. 2007
EvenimenteMiercuri 26 decembrie, a doua zi de Crăciun, potrivit tradiţiei lugojene, Preasfinţia Sa Paisie Lugojanu, episcop vicar al Arhiepiscpiei Timişoarei, a slujit Sfânta Liturghie arhierească în biserica „Adormirea Maicii Domnului din Lugoj” fiind înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi format din : P.On. Ioan Cerbu, protopopul Lugojului, P.C. Bujor Damşa, Pr. Prof. dr. Vasile Muntean, P.C. Nicolae Borduz, diac. Radu Bogdan şi diac. Marius Covaci.

La ora 9:30 Preasfinţia Sa a fost întâmpinat în faţa bisericii de către soborul de preoţi şi credincioşi, după care a urmat Sfânta Liturghie. Răspunsurile liturgice au fost date de către corul bisericii, dirijat de doamna Alina Bogoevici.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a scos în evidenţă importanţa duhovnicească pe care o are sărbătoarea Naşterii Domnului, îndemnând pe credincioşii prezenţi să vestească şi celorlalţi bucuria trăită la marea sărbătoare.

La sfârşitul slujbei, P.On. Ioan Cerbu, a mulţumit în primul rând Înalt Preasfinţiei Sale Dr. Nicolae Corneanu, Mitropolitul Banatului, pentru că a binecuvântat şi în acest an descinderea Preasfinţiei Sale la Lugoj, apoi Preasfinţitului Paisie Lugojanu, care de fiecare dată şi-a arătat dragostea şi ataşamentul pentru credincioşii parohiei „Adormirea Maicii Domnului” dorind totodată ierarhilor bănăţeni un călduros „La mulţi ani!”.

După împărţirea anaforei şi a cadourilor oferite copiilor, Preasfinţia Sa împreună cu soborul de preoţi, Consiliul parohial, Comitetul parohial, Corul bisericesc şi oaspeţii invitaţi au luat parte la o mică agapă în sala Oficiului protopopesc.

Vezi mai multe poze