Prima pagina · Administrativ Bisericesc · Anunţuri · Diverse · Fotografii · Contact23 Octombrie 2018
Calendar
Protopopiat
Noutăţi-Ştiri
Activitate
Recomandări
Rugăciune ecumenică - 26 ianuarie 2008
EvenimenteSâmbătă, ora 17:00 la biserica reformată din Lugoj, a avut loc întrunirea ecumenică desfăşurată în cadrul "Săptămânii de rugăciune pentru Unitatea Creştinilor". Tema care a stat la baza întrunirii au fost îndemnul dat de Sfântul Apostol Pavel tesalonicenilor: "Rugaţi-vă neîncetat" (I Tesalonicen 5, 13-18).

La eveniment au luat parte reprezentanţii tuturor cultelor creştine din oraş, fiecare având sarcina de a rosti un scurt cuvânt de învăţătură bazat pe un text din Sfânta Scriptură şi o scurtă rugăciune. Manifestarea s-a desfăşurat şi în acest an într-o atmosferă caldă, plină de armonie, fiind încă o dovadă a faptului că ecumenicitatea Lugojului este un exemplu pozitiv pentru Biserica lui Hristos.

Astfel, au participat: P.On. Ioan Cerbu, protopopul Lugojului; P.On Teodor Baba, protopop greco-catolic de Lugoj;P.On. Ilie Albiciuc, protopop ortodox ucrainean de Lugoj; Pr. Egon Wonner din partea Bisericii Evanghelice Lutherane; Pr. Mate Lajos, capelan al bisericii romano-catolice din Lugoj; D-l Petrică Farcaş, pastor al bisericii baptiste din Lugoj; Protopop Fazakas Csaba, gazda manifestărilor din acest an.
Pe lângă reprezentanţii cultelor, a fost prezent şi domnul Marius Martinescu, primarul municipiului Lugoj.

În cuvântul de deschidere, părintele protopop reformat Fazakas Csaba a scos în evidenţă importanţa întâlnirii, exemplificând cu fapte, trecutul şi roadele ecumenismului creştin.

Au urmat apoi prelegerile reprezentanţilor cultelor, prelegeri intercalate de câteva cântări corale şi de orgă.

Spre sfârşitul programului, a fost rostită rugăciunea "Tatăl nostru" în ce patru limbi de către un reprezentant prezent. Astfel: Fazakas Csaba -maghiară, Ioan Cerbu - româneşte, Egon Wonner -germană, Ilie Albiciuc - ucraineană. P.On.Fazakas Csaba a rostit apoi cuvântul de încheiere însoţit de mulţumiri faţă de cei care au luat parte la rugăciune. În sala de protocol a parohiei reformate a fost oferită o cină la care au luat parte toţi cei invitaţi.

Vezi mai multe poze