Prima pagina · Administrativ Bisericesc · Anunţuri · Diverse · Fotografii · Contact23 Octombrie 2018
Calendar
Protopopiat
Noutăţi-Ştiri
Activitate
Recomandări
Eveniment - 9 martie 2008
EvenimenteDuminică, 9 martie la biserica "Adormirea Maicii Domnului " din Lugoj a avut loc Sfânta Liturghie arhierească oficiată de către Preasfinţia Sa Paisie Lugojanu, episcop vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi format din P.On. Ioan Cerbu, protopopul Lugojului, P.On. Ilie Albiciuc, protopop ortodox ucrainean, P.C. Bujor Damşa, P.C. Vasile Muntean, P.C. Ioan Covaci, P.C. Nicolae Borduz, P.C. Călin Boar şi diaconii Eugen Babescu, Radu Bogdan şi Marius Covaci.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinţia Sa a hirotonit întru diacon pe tânărul Cristian Adrian Cerbu care va sluji la biserica "Adormirea Maicii Domnului".

La eveniment au luat parte reprezentanţi ai cultelor religioase din Lugoj. Astfel, din partea Bisericii Greco-Catolice a participat Excelenţa Sa Alexandru Mesian, episcopul Lugojului, părintele protopop ,Anton Butnaru, protopopul Bisericii Romano-Catolice din Lugoj şi protopopul Fazakas Csaba din partea Bisericii Reformate din Lugoj. Pe lângă reprezentanţii cultelor a fost prezent şi domnul ing. Marius Martinescu, primarul Municipiului Lugoj.

La sfârşitul Sfintei Liturghii P.On. Ioan Cerbu a adresat cuvinte de mulţumire în primul rând Bunului Dumnezeu care a binecuvântat familia cu încă un slujitor al altarului exprimându-şi în acelaşi timp bucuria şi împlinirea ca părinte care va sluji împreună cu fiul sau la sfântul altar.
Au urmat apoi mulţumiri adresate Înalt Preasfinţitului Părinte Nicolae Corneanu, Mitropolitul Banatului , pentru grija pe care o arată faţă de credincioşii lugojeni, Preasfinţitului Paisie Lugojanu pentru că a răspuns cu bucurie invitaţiei făcute de către credincioşi care au dorit ca acest eveniment să aibă loc în biserica "Adormirea Maicii Domnului", preoţilor prezenţi şi nu în ultimul rând oaspeţilor care au participat la Sfânta Liturghie.

A urmat cuvântul Preasfinţitului Paisie, urmat de Excelenţa Sa Alexandru Mesian, care a mulţumit pentru invitaţia făcută de către familia părintelui protopop Ioan Cerbu, de a participa la o asmenea zi de bucurie.

Cristian Cerbu, are 25 de ani, şi este absolvent al Seminarului Teologic din Caransebeş, promoţia 1997- 2002. Între anii 2002-2006 a urmat cursurile Facultăţii de Teologie din Timişoara, secţia Telologie-Pastorală, luându-şi licenţa în Noul Testament, cu tema ”Maica Domnului în Sfânta Scriptură, cu specială privire asupra Noului Testament”. În prezent este masterand, anul II, al secţiei Teologie-Practică din cadrul Facultăţii de Teologie din Arad.

A consemnat,
Pr. Nicolae Borduz


Vezi mai multe poze