Prima pagina · Administrativ Bisericesc · Anunţuri · Diverse · Fotografii · Contact23 Octombrie 2018
Calendar
Protopopiat
Noutăţi-Ştiri
Activitate
Recomandări
Binecuvântare de biserică la Teş - 12 oct.2008
EvenimenteDuminică, 12 octombrie 2008 a avut loc binecuvântarea bisericii ortodoxe din parohia Teş, protopopiatul Lugoj.

Slujba de binecuvântare a fost oficiată de către Preasfinţitul Paisie Lugojanu, episcop vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei înconjurat de un sobor de preoţi în frunte cu P.On Ioan Cerbu, protopopul Lugojului, Ioan Pană – preot paroh, Ioan Savescu – parohia Topolovăţul Mare, Petru Capotescu – parohia Begheiu Mic - protopopiatul Făget, Marius Oroianu – parohia Chizătău, Alexandru Tudor – parohia Ictar Budinţ, şi diaconii Radu Bogdan şi Cristian Cerbu.

Întâmpinarea ierarhului s-a făcut aşa cum este obiceiul, la intrarea în localitate de către credincioşii parohiei în frunte cu domnul primar Eugen Dobra. Cuvântul de întâmpinare în faţa bisericii a fost rostit de către P.On. Ioan Cerbu, care a evidenţiat importanţa prezenţei ierarhului în parohie, pentru a binecuvânta lucrările efectuate la biserică prin osteneala preotului şi a credincioşilor.

La finalul Sfintei Liturghii, preotul paroh Ioan Pană a mulţumit Preasfinţitului pentru vizita făcută în parohie, preoţilor dar şi credincioşilor prezenţi la sărbătoare.

Apreciem, dealtfel, strădania depusă de preotul Ioan Pană atât în plan pastoral-misionar cât şi din punct de vedere administrativ – gospodăresc.

Fotografii