Prima pagina · Administrativ Bisericesc · Anunţuri · Diverse · Fotografii · Contact23 Octombrie 2018
Calendar
Protopopiat
Noutăţi-Ştiri
Activitate
Recomandări
Sfinţire de troiţă
EvenimenteSărbătoarea Sfântului Marelui Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir din acest an a constituit o zi de mare bucurie pentru credincioşii parohiei Cotul Mic din Lugoj prin sfinţirea şi binecuvântarea unei troiţe - izvor din cartierul respectiv.

Evenimentul a fost organizat de către Primăria Municipiului Lugoj şi Consiliul local în colaborare cu Protopopiatul Ortodox Român şi parohia Sf. Ioan Botezătorul din Cotul Mic.

Protopopiatul Ortodox a fost reprezentat de către P.On. Ioan Cerbu protopopul Lugojului alături de preoţii Caius Capotescu de la parohia Lugoj III şi preotul Alin Vărzaru de la parohia Cotul Mic. Din partea bisericii Greco-Catolice a participat P.On. Marius Pop, secretarul Episcopiei Române Unite cu Roma din Lugoj.
Primăria Municipiului Lugoj a fost reprezentată de către Consiliul local în frunte cu domnul primar Francisc Boldea alături de care au participat oaspeţi de seamă printre care şi domnul senator Ilie Sârbu.

În cuvântul său, prot. Ioan Cerbu a subliniat importanţa pe care o are o troiţă în mijlocul unei comunităţi creştine, mai ales atunci când are şi un izvor , făcând totodată şi propunerea ca pe viitor al doilea hram al bisericii din Cotul Mic să fie ţinut la praznicul Izvorul Tămăduirii din Săptămâna Luminată. Slujba de sfinţire a fost oficiată de către Preacucernicul Alin Vărzaru, preot paroh.

Bucuria sărbătorii a putut fi observată şi din numărul mare de credincioşi participanţi la sfinţirea troiţei.

vezi imagini