Prima pagina · Administrativ Bisericesc · Anunţuri · Diverse · Fotografii · Contact23 Octombrie 2018
Calendar
Protopopiat
Noutăţi-Ştiri
Activitate
Recomandări
Binecuvântare de biserică la Sălbăgel
EvenimenteZiua de 27 decembrie 2008, zi în care se pomeneşte Sfântul Arhidiacon Ştefan, a fost pentru credincioşii parohiei Sălbăgel, protopopiatul Lugoj, o zi de mare bucurie sufletească şi duhovnicească prin vizita făcută de către Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanu, episcop vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, mai ales că în această parohie nu a mai poposit niciun ierarh vreme de 70 de ani.

Ierarhul a fost întâmpinat cu mare bucurie şi emoţie încă de la intrarea în localitate, de către domnul primar al comunei Gavojdia, domnul Stoica Dănuţ Toma, apoi în faţa bisericii, de către credincioşii parohiei şi de către soborul de preoţi în frunte cu P.On. Ioan Cerbu, protopopul Lugojului, care a rostit un cuvânt de bun venit.

Preasfinţia Sa a binecuvântat mai întâi lucrările ce s-au efectuat la biserică apoi în cadrul Sfintei Liturghii, a hirotesit întru iconom pe părintele paroh Emanoil Vântu, ca răsplată a realizărilor şi împlinirilor atât pastoral-misionare cât şi administrativ – gospodăreşti.

La sfârşitul Sfintei Liturghii, Preasfinţia Sa a transmis din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Dr. Nicolae Corneanu sărbători binecuvântate, felicitând pe credincioşi în frunte cu părintele paroh pentru frumoasele realizări. La rândul său, preotul paroh a mulţumit Preasfinţiei Sale pentru vizita făcută în parohie şi pentru distincţia dată.

A urmat apoi o agapă la oficiul parohial.

Fotografii